top of page
  • Kirsi Lehto

Hämeenlinnan keskusta on kuollut ja pilalla

Päivitetty: 9. tammik. 2021


Kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran Hämeen Sanomien Ajastin-kolumnissa pilke silmäkulmassa. Kirjoituksen loppuun olen kirjoittanut tämän hetken ajatuksiani ja näkemyksiäni asiasta.


 

Haluaisin kovasti, että Hämeenlinnassa olisi lisää tapahtumia. Varsinkin kesällä torin ympäristö on niin surkeaa katseltavaa, kun mitään ei tapahdu. Parasta olisi, että tapahtumat ajoittuisivat klo 10–12 välille tai klo 14–18 välille, jotta ei sitten häiritse aamu- eikä iltaunisia. Iltapäivälläkin olisi hyvä olla siesta-aika sivistyneesti Välimeren maiden tapaan. Sovittuja aikoja pitää sitten noudattaa ja vahtia, kävi miten kävi, jottei käy niin kuin HPK mestaruuspelissä. Juhlinta jatkui ilman lupaa jatkoerän ajan. Jääkiekkopelienkin on syytä päättyä ajallaan ja sovitusti.Autot on syytä jättää Visamäen parkkipaikalle tai Keinusaaren tyhjään parkkitaloon. Sieltä kun kävelee keskustaan, niin saa samalla raikasta ilmaa ja kuntoilua. Pyörillä voisi toki tulla, mutta niitäkin syytä taluttaa viimeinen kilometri. Kovaa kiitävät pyörät, voivat vaikka tuupata nurin vanhukset tai lapset. Sähköpyörät vasta kamalia ovatkin ja kalliitakin ne ovat.

Kun niitä tapahtumia järjestetään, pitäisi huomioida paremmin kaupungin luonto. Kaikki paikat ovat täynnä rumia aitoja ja pääsyliputkin ovat niin kalliita. Äänet kuuluvat Vanajaa pitkin ihan kaikkialle. Se ei ole oikein, koska kaikki eivät halua sellaista mökää kuunnella. Ihan sama ongelma moottoriradan suhteen. Kaiutinäänet kuuluvat toiselle puolelle Hämeenlinnaa, eikä sitten saa ottaa päivätorkkuja rauhassa. Konserttien aikaan veneilijät tukkivat kaikki paikat, ettei ongelle pääse rauhassa. Kalatkin taatusti pelkäävät sellaista mökää.

Markkinoille tulevat myyjät pitää seuloa paremmin. Kalamarkkinoillakaan ei ole ollut kuin yksi kalamyyjä. Loput myyvät metrilakua tai muuta humpuukia. Parasta olisi, että myyjille laitettaisi kunnon maksu, jotta turhat rihkamamyyjät jäisivät pois. Markkinoita voisi olla ainakin kerran kuukaudessa, jotta sitten saisi tuoretta kalaa ja lihaa.

Koirat ja kaikki muutkin lemmikit olisi parasta jättää kotiin. Ne kun saattavat purra tai liata paikat. Ihmiset saattavat allergisiakin olla. Lapsetkin voisi mielellään jättää kotiin, kun eivät kuitenkaan osaa käyttäytyä. Lasten leikkipaikan voisi torilta purkaa, koska siitä niin moni on valittanut. Minua se ei tietenkään häiritse, jos hiljaa osaavat leikkiä.


Kaupungin johdolle tiedoksi, että Hämeenlinnan keskusta on pilattu ja tapettu. Kyllä kaupungin johdon pitäisi asialle jotakin tehdä. Niin mukavaa olisi, kun siellä olisi sopivia tapahtumia ja markkinoita, ettei sitten tarvitse hävetä, kun turistit tulevat käymään.

Mielensäpahoittajan toripäivää vietetään tiistaina 16.7. klo 10–14. Toripäivän ohjelma on kunnollinen. Siellä asiat ovat niin kuin ennenkin. Luvassa on hanurimusiikkia ja ilmaista kahvia, mutta vain sadalle ensimmäiselle. Pahaa mieltä pääsee purkamaan mielipidekioskiin. Parhaat mielipiteet palkitaan!

 

Mitä ajattelen asiasta nyt? Hämeenlinnaa on kehitettävä, mutta viisautta on myös kuunnella erilaisia mielipiteitä. Työelämässä olen monasti oppinut, että ensimmäinen mieleen tullut vaihtoehto ei yleensä ole se paras vaihtoehto, vaikka ensi silmäyksellä siltä tuntuukin. Ei saa rakastua omaan ideaansa!


Välistä tuntuu näin Hämeenlinnan politiikassa sivusta katsojana, että väkisin yritetään työntää käärmettä pysyyn kuuntelematta ja miettimättä erilaisia vaihtoehtoja. Jokainen varmasti miettii omassa elämässäänkin erilaisia vaihtoehtoja, mihin kouluttautua tai missä asua. Ihan samalla tavalla meidän pitää miettiä myös Hämeenlinnan tulevaisuutta useiden eri vaihtoehtojen kautta.


Tule seuraamaan, tykkäämään ja keskustelemaan kanssani vaalisivuillani Facebookissa.

Löydät minut myös Twitteristä, LinkedIn:stä ja Instagramista nimimerkillä kalehto.


Blogin kuvan tiedot

Kuvaaja: Kirsi Lehto

Paikka: Ahvenisto, Hämeenlinna

36 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page